www.suetlana.wordpress.com

what drives the online user to the intention of using digital touch points?

Content Filteren: gevaarlijk en toch onvermijdelijk

CONTENT highlighted in green

Bedrijven doen veel moeite om ‘on top of the search’ te blijven, wegens de heftige concurrentie en de strategische marketing beslissingen en ze willen hogere resultaten boeken in de Search Engine Optimalization.En toch, content gebaseerd op irrelevante informatie is niet doorslaggevend om het bezoek van de consument aan de website te stimuleren. Dit betekent dat niet elke content altijd gunstig of geschikt is voor het zoekgedrag van de consument zelf.

Maak de content doelmatig en strategisch

Er ontbreekt vaak een strategie achter de content. Consumenten doen veel online en dit betekent dat ze snel overbelast worden met allerlei informatie. Het verwerken van al die informatie is onmogelijk.De consument filtert eenvoudigweg de nodige informatie uit de bronnen waardoor de ene informatie wel cognitief verwerkt wordt en de andere informatie incompleet of nihil. En dan ligt er gevaar op de loer: zelfs zonder de inhoud gelezen te hebben, kan de consument een inschatting maken of deze van belang is om daarmee zijn doel te kunnen bereiken. Hij neemt cues mee in de overweging om de informatie wel of niet door te nemen.

Kan een informatie cognitief aantrekkelijk worden gemaakt?

Alleen als de informatie relevant genoeg is waarmee het uiteindelijke doel bereikt kan worden. Informatie die er niet toe doet wordt snel gezien als afleiding, en informatie waar het doel ervan afhangt wordt als een prioriteit gezien. Dus cognitief filteren kan verminderd worden als de consument vooraf kan aangeven welke informatie hij graag wil zien. Hoe relevanter de informatie voor de consument, hoe eerder past hij de cognitieve capaciteit toe.
Nog een andere vorm om cognitief filteren te verminderen is om de hulp te bieden tijdens de zoekopdracht die de consument uitvoert. Biedt de hulp aan voor een beter zoekgedrag en on-site beleving. Help de consument vinden wat hij zoekt. Maak het zoeken voor hem eenvoudig en overzichtelijk genoeg om de informatie direct te kunnen vinden. Koppel deze hulpdienst aan het persoonlijk zoekgedrag. Maak aan de consument helder hoe zijn resultaat eenvoudig kan bereiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Geen komende evenementen

%d bloggers liken dit: